Amsterdam, 2 april 2014 – De Boekdrukker introduceert twee nieuwe standaard formaten in de webshop die het mogelijk maken om zelf softcover boeken te laten drukken in de populaire ‘roman’en ‘pocket’ formaten. Deze afmetingen (13,5 x 20 cm en 12,5 x 20 cm) zijn uiterst geschikt voor het zelf uitgeven van leesboeken, romans en pocketboeken.

Klein formaat, grote voordelen

De belangrijkste voordelen van deze handzame formaten zijn onder meer dat het boek tijdens het lezen makkelijk in de hand ligt en probleemloos in een tas of jas kunnen worden gestopt tijdens vervoer. Omdat deze boekjes weinig ruimte innemen zijn deze bovendien uitermate geschikt om als promotiemateriaal te dienen voor in een winkel of een bedrijf. Natuurlijk is ook een bijkomend voordeel de lagere prijs omdat er minder papier en inkt nodig is om de boeken te maken.

Gratis druksjablonen

Net als bij alle andere formaten die in de webshop van De Boekdrukker te vinden zijn, beschikken deze twee formaten ook over gratis ontwerpsjablonen voor Adobe InDesign en Microsoft Word. Deze beide sjablonen zijn te vinden onder het tabje ‘Productassistent’ op de productpagina van het boek. Doordat De Boekdrukker deze sjablonen beschikbaar stelt voor haar klanten, kan iedereen -met en zonder ervaring van grafische vormgeving- gemakkelijk zelf boeken drukken.

Uitgeven in eigen beheer

Een groot aantal klanten van De Boekdrukker gebruikt onze service om hun boeken uit te geven in eigen beheer. Vaak gaat het om een nieuw boek maar regelmatig komt het voor dat bestaande uitgaven, die in het verleden in grote oplagen waren gedrukt, nu in een veel kleinere oplage worden bijbesteld omdat dit veel economischer is. De schrijver of uitgever blijft zo niet achter met dozen vol onverkochte boeken en bovendien zijn kleinere oplagen duurzamer omdat er alleen geproduceerd wordt waar ook werkelijk vraag naar is.

Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice indien u meer informatie wenst over onze producten en diensten.

Over De Boekdrukker

Sinds 2013 kunnen bedrijven en consumenten bij online drukkerij De Boekdrukker (http://deboekdrukker.nlcms) terecht voor het drukken van kleine en grote oplagen hardcover en softcover boeken. Onze boeken zijn uiterst geschikt voor het maken van eigen jubileumboeken, portfolioboeken, lesboeken, jaarverslagen, scripties, prentenboeken en romans. Bovendien drukken wij ook voordelig brochures, magazines en folders. Het bestelproces kan geheel online worden afgehandeld en onze klantenservice staat dagelijks tussen 9.00 en 18.00 uur voor u klaar.